Familieopstellingen

Ideaalplaatje

De familie als een verzamelplaats van liefde en kracht; een bron waar je eindeloos uit kunt putten. De werkelijkheid is vaak anders. Ingrijpende gebeurtenissen, ernstige ziekte, scheve verhoudingen, etc. kunnen een familie tot een bolwerk van spanning maken. Niks geen liefdevolle krachtbron.

Een familieopstelling kan verborgen belemmeringen, loyaliteiten of thema’s in het systeem zichtbaar maken. Vaak is het dan mogelijk om liefdevol en met respect een ongezonde knoop te ontwarren.

Voor wie

Werkwijze

Het werk gaat uit van het systeem dat iedere familie vormt. Zo’n systeem is voortdurend op zoek naar evenwicht en verlangt dat niemand vergeten of buitengesloten wordt. Als deze ‘regels’ niet gerespecteerd (kunnen) worden, ontstaan er verstrikkingen die een diepgaande werking kunnen hebben op het leven van volgende familieleden.

In een opstelling wordt dit zichtbaar gemaakt met behulp van bijvoorbeeld poppetjes. Deze worden intuïtief opgesteld op een tafel. Zo wordt de eigen plek in het systeem duidelijk, en ook de onderlinge verhoudingen.

Praktisch

Kosten € 75,– voor een individuele sessie van ongeveer 1,5 uur.