Rokken aan Zee

Een bijzondere workshop die jouw liefde voor textiele werkvormen combineert met betekenisvolle gebeurtenissen en ervaringen in jouw leven. Met als resultaat een rok, die een afspiegeling is van je eigen persoonlijke geschiedenis. Die een beeld geeft van wat je zielsgelukkig heeft gemaakt naast misschien ook diepe sporen van verlies of pijn. Een rok als authentiek toonbeeld van jouw levenskracht. Een rok waarin je kan voelen wie je ècht bent.

Waar ga je je rok van maken?

Met lapjes, kralen, band en lint, kant en knopen. Met een sokje van een kind, een sjaal van je moeder, een hoedje van je grootmoeder. Met wol van een trui van je vader, de knopen van een colbert van je partner. ….naaien, borduren, plakken, schilderen…..

Wat doen we verder?

We beginnen de dag met muziek en beweging, een sprookje over eeuwenoude vrouwen-thema’s, het tekenen van een mandala. Om je te inspireren en om zo op een andere manier contact te krijgen met je eigen levensverhaal.

We gaan vijf dagen lang heerlijk samen bezig met textiel en innerlijke verdieping. Onze inspiratiebron is beeldende kunst, “art to wear” en bijvoorbeeld elementen uit traditionele klederdrachten.

Praktische info workshop:

Data: 10-14 oktober 2022 In de Fryske Folkshegeskoalle, in de duinen en het bos van Hoorn op Terschelling. Maximaal 12 deelnemers. Prijs workshop € 395,- (incl. aanwezig materiaal).

Verblijf:

Verblijf éénpersoonskamer € 430,-, Verblijf eenvoudige éénpersoonskamer € 320,- Beide incl. ontbijt, lunchpakket en driegangen diner.

Meenemen voor de workshop:

Een bestaande rok, die je lekker zit en waar je je thuis in voelt. Dierbare resten: lapjes, band, kant, knopen, sjaals, garen. Een schaar en wellicht persoonlijke attributen die je misschien wilt verwerken. Er zal ook allerlei materiaal aanwezig zijn, een paar naaimachines en ook een locker.

Geeske Roos, relatie/gezinstherapeut. In mijn werk altijd samen op zoek naar de aanwezige kwaliteiten om een oplossing te vinden. Al jaren sluimert in mij het idee voor deze workshop. Om zo de liefde voor kleding, stoffen, kleuren en naaldwerk te combineren met de diepere betekenis van elk vrouwenleven. Cateleyne ken ik van vroeger, allebei eilandkinderen. Bij ons weerzien heb ik haar blind mijn idee voorgelegd. En bij ons allebei barstte het los en de workshop werd geboren: “Rokken aan zee”.

Cateleyne Deodatus, Lichaamsgerichtwerkend psycholoog. In mijn werk is de manier waarop trauma’s kunnen doorwerken in het dagelijks leven een aandachtspunt, maar meer nog hoe je je daar lós van kan maken. Het vinden en ervaren van je eigen beweging hoort daar bij. Geeske vroeg me voor deze workshop, terwijl zij niet wist dat ik al van heel jongs af aan bezig was met lapjes en draadjes, en ook al als heel jong meisje kleren maakte voor mijzelf en mijn zusje. Dat ik jarenlang garen spon, ongewone breiwerken maakte en wandkleden.

Wat bijzonder om onze verworvenheden te bundelen en ons beider kwaliteiten samen in te zetten in deze workshop!

Wij hebben er zin in!

Opgave per mail bij:

Kijk ook op www.cdeodatus.nl